Keresési feltételek
Gradac
2 felnőtt
Szűrés fontosság szerint

Gradac - Gradac

GRADAC
Drvenik 12 km, Makarska 42 km
Gradac - Budapest: 860 km

 

Gradac a hely, ahol "a nap kétszer jön fel". A várost körbeölelő hegység specifikus domborzata miatt, miután felkelt a nap, azt eltakarja a magasabb hegygerinc, majd 20 perc múlva ismét folytatja égi sétáját.

Gradac Dalmácia közepén helyezkedik el, félúton Split és Dubrovnik között, 40 km-re, délre Makarskatól.

Geográfiai elhelyezkedése miatt ismert idegenforgalmi központ, szépsége a makarskai riviéra ékszerévé avatta.

Történelme visszatekint a bronzkorba és a régi vaskorba. A város lakossága halászattal és oliva termeléssel foglalkozott, de a 20. század elején elindult az idegenforgalom, mint legfőbb tevékenység. Látványosságai közé tartozik a késő barokk Szt. Mihovil templom, és a 17. századi kőtorony, valamint a városi helytörténeti múzeum, melyhez egy 1000 m2-es arborétum tartozik. A környéken található még Zaostrog-ban a 16. századi ferences kolostor, egy 10.000 kötetes könyvtárral, a Biokovo lejtőien egy régi falu maradványai, Bristben a 15. századi Szt. Margit templom, mely a festő és pap Andrija Kačić Miošić szülőhelye.

Kulturális és történelmi emlékei ma a gradaci kulturális nyár alapjai is. Ennek egyik példája az első Miss rivijera Gradac verseny, melyet 1920 óta rendeznek meg minden évben. 

Azúrkék tenger, 7 km hosszúságú aprókavicsos partszakasz, a Biokovo lankáinak aljában a vidéki dalmát építészet ősi elhagyatott falvai, melyeket gyalogos-, és biciklis-utak kötnek össze, s melyekről izgalmas kilátás nyílik Hvar, Brač, Korčula, Vis szigetekre és a Pelješaci-csatornára. 

 

Gradac szállás ajánlatok

Nem található rekord